Expeditie Limburg
Expeditie Limburg Head
 
 

Achter de schermen: makers (seizoen 2)

 

Robin Peeters (1973) is schrijver, regisseur en producent. In 1996 studeerde hij af aan de Nederlandse- Film- en Televisieacademie in Amsterdam. Sindsdien is hij voor zowel zijn eigen productiebedrijf als andere landelijke productiehuizen werkzaam als scenarioschrijver, regisseur en producent. Peeters’ productiebedrijf Mosasaurusfilm in Beek (Maastricht) maakt autonoom werk en producties voor nationale en internationale opdrachtgevers.

Achter de schermen bij Expeditie Limburg - seizoen 1

Zie ook:

Mosasaurusfilm
Company website

Curriculum vitae:
LinkedIn
Internet Movie Database

Officiële programmawebsite:
Dubois - de zoektocht naar de ontbrekende schakel

Portfolio (selectie):
Behance Network
YouTube

 

Ger Houben (binnenkort beschikbaar)

 

Kris Förster (1978) studeerde af aan de Universiteit van Maastricht als doctorandus in de Cultuurwetenschappen. Na zijn studie specialiseert hij zich in het communiceren van erfgoed, geschiedenis en archeologie naar het grote publiek. In 2005 start Förster zijn eigen bedrijf: KF inHeritage - bureau voor Erfgoedcommunicatie. Projecten van KF inHeritage bevinden zich altijd op het snijvlak van erfgoed/geschiedenis/archeologie enerzijds en communicatie anderzijds. Förster combineert een gedegen wetenschappelijke kennis met de vaardigheden om deze aansprekend over te brengen op het grote publiek, meestal in de vorm van crossmediale projecten. Förster was researcher, coauteur en line producer voor alle episodes van de dertiendelige tv-serie Expeditie Limburg – ontdek het verleden (Mosasaurusfilm/L1) en de documentaire Dubois – de zoektocht naar de ontbrekende schakel (Mosasaurusfilm/NCB Naturalis/Natuurhistorisch Museum Maastricht/Provincie Limburg).

 

Ron Roumen (1963) werkt na een periode op de Toneelacademie in Maastricht gedurende vijf jaar bij het Sirkeltheater in Sittard. In 1987 sluit hij zich aan bij het kunstenaarscollectief “De Melkfabriek”.
Na een periode als professioneel acteur bij diverse gezelschappen vestigt Roumen zich in 1994 in Sittard. Sindsdien is Roumen werkzaam als acteur en producent van theatervoorstellingen die gerealiseerd worden onder de vlag van zijn eigen bedrijf Metronprodukties. Sinds 2001 is Roumen tevens werkzaam als line producer voor vrijwel alle producties van Mosasaurusfilm en voor andere productiehuizen in het land.

 

Joost Faas is sinds zijn jeugd bezig met licht, beeld en vooral geluid. Na zijn audiovisuele opleiding in Eindhoven start Faas in 2007 zijn eigen bedrijf. Tegelijkertijd werkt hij bij United Broadcast Facilities waardoor hij de kans krijgt om aan grote tv-programma’s te werken. Faas heeft als ENG/EFP-geluidsman wereldwijd bij tal van reality programma’s ervaring opgedaan, waardoor hij in staat is om snel en adequaat in te spelen op veranderende omstandigheden. Hij was o.a. geluidsman voor Groeten terug (Eye Works/SBS6); Jupiler League (Eye Works Sport/RTL7); RTL Boulevard (Blue Circle/RTL4); Trick & Treat (CCCP/Veronica); Op de bon (AVRO/AVRO); Expeditie Limburg – ontdek het verleden (Mosasaurusfilm/L1); Dubois – de zoektocht naar de ontbrekende schakel (Mosasaurusfilm/NCB Naturalis/Natuurhistorisch Museum Maastricht/Provincie Limburg). Tegenwoordig gaat Faas’ voorkeur steeds meer uit naar de vervaardiging van (docu)drama’s en andere producties met een langere voorbereidingstijd, waardoor hij inhoudelijk meer kan bijdragen aan de realisatie van het sound design.(Expeditie Limburg is met trots onderdeel van exposities in)
NCB Naturalis Natuurhistorisch Museum Maastricht Limburgs Museum Thermen Museum Heerlen Streekmuseum Land van Peel en Maas Rijskmuseum van Oudheden

Mosasaurusfilm
 
© 2008-2013 Mosasaurusfilm